Marlies

Story teller MarliesMarlies Dekker Fotografie

Hallo! Ik ben Marlies Dekker. Woonachtig in de regio Rotterdam. Ik fotografeer voor particulieren en bedrijven in de regio Rotterdam en Breda, maar ook op ons eigen plekje op Terschelling onder de naam ‘Terschelling in Beeld’.
Lekker van alles wat dus. Heerlijk dat contrast tussen de ‘grote’ stad en de natuur. Van beiden kan ik genieten. Een goede cappuccino na een wandeling op het strand met onze hond Storm, of lekker tafelen met vrienden in een nieuw restaurant in de stad.
In mijn vrije tijd kun je me blij maken met een heerlijke kitesurfsessie op het water. De perfecte tegenhanger voor al die uurtje editen achter de computer. In de wintermaanden trek ik er graag met mijn Land Rover op uit om bijzondere plekjes van de wereld te ontdekken.

Enthousiast word ik van reizen, nieuwe mensen ontmoeten, mooie verhalen vastleggen en prachtig licht in alle variaties. Ik ben avontuurlijk, reislustig en een echte creatieve beelddenker. Ik leg vast wat jullie als geliefden, familie of als bedrijf uniek maakt. Als trouwfotograaf maak ik een authentieke docu van een dag in jullie leven, waarbij ik graag de beleving vast leg.

Ik ben als doorgewinterde vakfotograaf  met meer dan 300 bruiloften op mijn naam dol op het vertellen van verhalen middels mijn fotografie . Bruidsfotografie is door de dynamiek een van mijn favoriete specialiteiten.  Die speciale momentjes “grijpen”. Van het neefje wat stiekem zijn neus in de taart duwt, tot die ene traan. Ik werk daarbij door heel Nederland en daar buiten, want zoals al aangegeven reis ik graag.

Pure passie, gedreven en betrokken

Mijn favoriete bruidsparen zijn avontuurlijk, dol op de natuur en lekker zichzelf. Intieme bruiloften, een bruiloft in het bos of op het strand… daar maak je me blij mee, het mag net even anders zijn.

Ik ben gespecialiseerd in fotografie waar de beleving centraal staat. Documentaire reportages die je kunt “voelen”. En sinds 2018 sta ik met mijn gewonnen awards in de top 100 van beste fotografen ter wereld en daar ben ik natuurlijk super trots op, want beste fotograaf word je niet zo maar; daar moet je hard voor werken. Blijven verdiepen is voor mij erg belangrijk. Zo blijf ik creatief en daag ik mezelf elke keer uit om een bijzondere plaat te schieten. Pure passie, gedreven en betrokken, zo omschrijven mensen me die me goed kennen.

Cum laude afgestudeerd

Als allround vakfotograaf met honderden bruiloften op mijn naam ben ik gespecialiseerd in bruidsfotografie en journalistieke bedrijfsreportages waar de beleving centraal staat. Door het volgen van de Fotovakopleiding aan de Fotovakschool te Rotterdam waar ik cum laude afstudeerde, ben ik gediplomeerd vakfotograaf. Daar ben ik trots op want cum laude afstuderen gebeurt niet vaak.

Gespecialiseerd in documentaire fotografie ben ik in dit vakgebied dan ook met de hoogst mogelijke cijfers geslaagd voor mijn eindexamens en exposities. Ik werk graag met elementen die me in het oog springen. Dat levert ook altijd de leukste, spontaanste beelden op. Ik focus op de kleine momenten en emoties tijdens de dag en tijdens de fotoshoot kan ik goed “los” gaan in een mooi landschap, want ik houd tenslotte van de natuur en wat is er tenslotte mooier dan zo’n plaat als kunstwerkje aan je muur?

Fotografie met een verhaal en een gevoel

Zijn jullie een bruidspaar dat hun dag op ongedwongen wijze wil vieren, lekker los waarbij de beleving centraal staat? Dan ben ik graag jullie fotograaf!
Ik wil jullie foto’s kunnen “voelen”, zodat als je later weer door de serie bladert je in het verhaal gezogen wordt.
De bruidsparen waar ik graag mee werk zijn authentiek en heerlijk zichzelf, waarbij alles niet te strak geregeld is. Samen genieten staat voorop!
Mijn bruidsparen genieten van het leven en stralen dit ook uit. Ik reis heerlijk rond om al die mooie huwelijken in prachtige beelden vast te leggen! Want wat is er nu mooier dan het vieren van de liefde!

Award winnend en kleurrijk

Ik heb in de laatste jaren diverse awards gewonnen; een mooie bekroning op mijn werk. Met de mooiste foto’s zorg ik voor een bijzondere herinnering van jullie dag.

Mijn werkwijze

Tijdens jullie bruiloft zorg ik ervoor dat jullie je op je gemak voelen en focus ik me op de bijzondere momenten en emoties, omdat ik van mening ben dat je jullie trouwfoto’s moet “voelen”. Ik ben avontuurlijk en creatief en ga daarom vaak net even een stapje verder voor die “aparte” foto. Door mijn eigen stijl van editing worden mijn foto’s vaak net even anders dan die van anderen. Met meer dan 300 bruiloften op mijn naam is geen lichtsituatie mij vreemd. Trouwen in het donker op jullie bruiloft? Geen probleem. Als ambassadeur van de befaamde Canon en Profoto apparatuur leg ik jullie dag vast met de beste apparatuur.

Niet voor iedereen

Ik ga voor jullie in de modder liggen als het moet voor dat ene perfecte plaatje. Passie is mijn drijfveer en ik fotografeer dan ook op die wijze en op gevoel. Dat betekent dat we tijdens de fotoshoot soms letterlijk van de gebaande paden af gaan voor dat ene speciale shot, simpelweg omdat ik iets moois zie. Met een standaard kiekje neem ik geen genoegen en dat kan dus betekenen dat we even het duin in gaan, het gras, heide, of die ene steile heuvel op gaan. Dat betekent zeker niet dat je mooie jurk vuil hoeft te worden.

Wees gerust ik houd daar uiteraard rekening mee. Je verschijnt dus netjes en ‘glamorous’ op jullie ceremonie, maar voor toffe en aparte platen moet je soms even wat moeite doen. Later zul je begrijpen waarom, als dat fraaie beeld jullie muur siert. Ben je bang om van de gebaande paden te gaan? Dan ben ik waarschijnlijk niet jouw fotograaf. Verder ben ik heel sociaal waardoor mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen. Handig als je de hele dag met mensen werkt.

Bruidsfotografie met gevoel

Als bruidsfotograaf jullie dag vast te mogen leggen is een feest! Beleving, humor, creativiteit en spontaniteit vind ik daarbij enorm belangrijk. Ik leg de dag dan ook als een verhaal vast; dit heet ook wel op “journalistieke wijze”. Alle bijzondere, gekke en emotionele momenten worden daarbij vastgelegd. Geen gekunstelde plaatjes, maar de dag zoals ze is! Samengevat in een prachtig album, zodat jullie de trouwdag telkens opnieuw kunnen beleven.

Bruidsfotografie is totaal anders dan welke vorm van fotografie dan ook. Spontane momenten ontstaan zo maar, dat betekent dat ik non stop gefocust moet zijn. “Op jacht” naar bijzondere momenten die ik voor jullie vast leg. Creatief omgaan met de elementen en het landschap is een must en een van mijn vaardigheden.

Improviseren als het even anders loopt, positief en flexibel zijn, dat ben ik in een notendop. Ik vind het bijzonder dat ik op een trouwdag de liefde mag vieren met een bruidspaar, dat ik tot voor kort niet kende en ga tot het uiterste om het beste uit jullie prachtige dag te halen.”
Mijn jarenlange ervaring als vormgever en ‘creative’ dragen bij aan frisse ideetjes voor elke fotoshoot. Bij een reportage voor bruidsfotografie werk ik met minstens twee camera’s; de Canon 5D Mark IV en een uitgebreid pakket aan hoogwaardige lenzen van Canon. Het mag tenslotte niet zo zijn dat door het falen van apparatuur een van de belangrijkste momenten van jullie dag verloren gaat.

Naast wereldwijde trouwfotografie, verzorg ik ook loveshoots, familiefotografie en en heel andere tak van sport: uitvaartfotografie , bedrijfsfotografie en interieurfotografie.
Als allround vakfotograaf denk ik conceptmatig graag mee, wat zich vertaalt in fotografie die net even wat anders is. Wil je meer weten over mijn trouwfotografie, familiefotografie, bedrijfsfotografie of andere vormen van fotografie, neem dan contact op of maak vrijblijvend een afspraak!

Award winnende fotograaf

Nieuwste blog

bedrijfsfotograaf
Bedrijfsfotograaf Rotterdam Interieurfotografie

      ...

bedrijfsfotograaf
Interieurfotograaf Rotterdam

...

interieurfotografie
Interieurfotograaf Rotterdam

...