Marlies

Story teller MarliesMarlies Dekker Fotografie

Hallo! Ik ben Marlies Dekker. Beeldkunstenaar in de kunst- en cultuursector voor families en bedrijven. Avontuurlijk, reislustig, een creatieve beelddenker. Ik leg vast wat jullie als familie of als bedrijf uniek maakt.
Mijn fotografie dient als basis voor het uiteindelijke beeld. Elk beeld wordt apart bewerkt tot dat perfecte plaatje aan jullie muur , op een website of in een album. Geen eenduidig filter dus; per beeld wordt er gekeken hoe ik een raw bestand kan omzetten tot dat mooiste eindproduct. Ik besteed hier enorm veel aandacht aan en een groot deel van het tot stand komen van het eind product zit hem dus naast de belangrijke compositie in de editing die zo typerend is voor mijn beelden.

Ik ben dol op het vertellen van verhalen middels mijn fotografie. Ik ben een doorgewinterde vakfotograaf met bergen ervaring en documentaire bruidsfotografie is door de dynamiek een van mijn specialiteiten.  Mijn favoriete bruidsparen zijn avontuurlijk en dol op de natuur. Mijn favoriete bruiloft is dan ook buiten. Festivalbruiloften, of een bruiloft in het bos of op het strand… daar maak je me blij mee.
Ik ben gespecialiseerd in fotografie waar de beleving centraal staat. Documentaire reportages die je kunt “voelen”. En sinds 2018 sta ik in de top 100 van beste fotografen ter wereld en in de top 5 van Nederland en daar ben ik natuurlijk super trots op, want beste fotograaf van Nederland word je niet zo maar; daar moet je hard voor werken. Blijven verdiepen is voor mij erg belangrijk. Zo blijf ik creatief en daag ik mezelf elke keer uit om een bijzondere plaat te schieten. Pure passie en gedreven en betrokken, zo omschrijven mensen me die me goed kennen.

Cum laude afgestudeerd

Als allround vakfotograaf met honderden bruiloften op mijn naam ben ik gespecialiseerd in bruidsfotografie en journalistieke bedrijfsreportages waar de beleving centraal staat. Door het volgen van de Fotovakopleiding aan de Fotovakschool te Rotterdam waar ik cum laude afstudeerde ben ik gediplomeerd vakfotograaf. Daar ben ik trots op want cum laude afstuderen gebeurt niet vaak.

Gespecialiseerd in bruidsfotografie ben ik in dit vakgebied dan ook met de hoogst mogelijke cijfers geslaagd voor mijn eindexamens en exposities. Ik werk graag met elementen die me in het oog springen. Dat levert ook altijd de leukste, spontaanste beelden op. Ik focus op de kleine momenten en emoties tijdens de dag en tijdens de fotoshoot kan ik goed “los” gaan in een mooi landschap, want ik houd van de natuur.

Fotografie met een verhaal en een gevoel

Zijn jullie een bruidspaar wat hun dag op ongedwongen wijze wil vieren, lekker los en vol liefde; dan ben ik graag jullie fotograaf! Ik wil jullie foto’s kunnen “voelen”. De bruidsparen waar ik graag mee werk zijn authentiek en heerlijk zichzelf, waarbij alles niet te strak geregeld is. In de trant van “we’ll see what happens”.

Awards wereldwijd

Mijn bruidsparen zijn goedlachs, zonder stress. Genieten van het leven en stralen dit ook uit. Ik reis nu de hele wereld rond om al die mooie huwelijken in prachtige beelden vast te leggen! Want wat is er nu mooier dan het vieren van de liefde! Ik heb in de laatste jaren diverse awards gewonnen; een mooie bekroning op mijn werk. Met de mooiste foto’s zorg ik voor een mooie herinnering van jullie dag en mooie platen aan de muur.

In mijn vrije tijd kun je me blij maken met een heerlijke kitesurfsessie op het water. De perfecte tegenhanger voor al die uurtje editen achter de computer. Ik ben dol op goed en lekker eten en in de wintermaanden trek ik er graag met mijn Land Rover op uit om bijzondere plekjes van de wereld te ontdekken.

Mijn werkwijze

Tijdens jullie bruiloft zorg ik ervoor dat jullie je op je gemak voelen en focus ik me op de bijzondere momenten en emoties, omdat ik van mening ben dat je jullie trouwfoto’s moet “voelen”. Ik ben avontuurlijk en creatief en ga daarom vaak net even een stapje verder voor die “aparte” foto. Door mijn eigen stijl van editing worden mijn foto’s vaak net even anders dan die van anderen. Met meer dan 300 bruiloften op mijn naam is geen situatie en lichtsituatie mij vreemd; want dat is fotograferen: schrijven met licht.

Niet voor iedereen

Ik ga voor jullie in de modder liggen als het moet voor dat ene perfecte plaatje. Passie is mijn drijfveer en ik fotografeer dan ook op die wijze en op gevoel. Dat betekent dat we tijdens de fotoshoot soms letterlijk van de gebaande paden af gaan voor dat ene speciale shot, simpelweg omdat ik iets moois zie. Met een standaard kiekje neem ik geen genoegen en dat kan dus betekenen dat we even het duin in gaan, het gras, heide, of die ene steile heuvel op gaan. Dat betekent zeker niet dat je mooie jurk vuil hoeft te worden.

Wees gerust ik houd daar uiteraard rekening mee. Je verschijnt dus netjes en ‘glamorous’ op jullie ceremonie, maar voor toffe en aparte platen moet je soms even wat moeite doen. Later zul je begrijpen waarom, als dat fraaie beeld jullie muur siert. Ben je bang om van de gebaande paden te gaan? Dan ben ik waarschijnlijk niet jouw fotograaf. Verder ben ik heel sociaal waardoor mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen. Handig als je de hele dag met mensen werkt.

Bruidsfotografie met gevoel

Als bruidsfotograaf jullie dag vast te mogen leggen is een feest! Beleving, humor, creativiteit en spontaniteit vind ik daarbij enorm belangrijk. Ik leg de dag dan ook als een verhaal vast; dit heet ook wel op “journalistieke wijze”. Alle bijzondere, gekke en emotionele momenten worden daarbij vastgelegd. Geen gekunstelde plaatjes, maar de dag zoals ze is! Samengevat in een prachtig album, zodat jullie de trouwdag telkens opnieuw kunnen beleven.

Bruidsfotografie is totaal anders dan welke vorm van fotografie dan ook. Spontane momenten ontstaan zo maar, dat betekent dat ik non stop gefocust moet zijn. “Op jacht” naar bijzondere momenten die ik voor jullie vast leg. Creatief omgaan met de elementen en het landschap is een must en een van mijn vaardigheden.

Improviseren als het even anders loopt, positief en flexibel zijn, dat ben ik in een notendop. Ik vind het bijzonder dat ik op een trouwdag de liefde mag vieren met een bruidspaar, dat ik tot voor kort niet kende en ga tot het uiterste om het beste uit jullie prachtige dag te halen.”
Mijn jarenlange ervaring als vormgever en ‘creative’ dragen bij aan frisse ideetjes voor elke fotoshoot. Bij een reportage voor bruidsfotografie werk ik met minstens twee camera’s; de Canon 5D Mark IV en een uitgebreid pakket aan hoogwaardige lenzen van Canon. Het mag tenslotte niet zo zijn dat door het falen van apparatuur een van de belangrijkste momenten van jullie dag verloren gaat.

Naast wereldwijde trouwfotografie, verzorg ik ook loveshoots, familiefotografie en en heel andere tak van sport: interieurfotografie.
Als allround vakfotograaf denk ik conceptmatig graag mee, wat zich vertaalt in fotografie die net even wat anders is. Wil je meer weten over mijn trouwfotografie, familiefotografie, bedrijfsfotografie of andere vormen van fotografie, neem dan contact op of maak vrijblijvend een afspraak!

Award winnende fotograaf

Nieuwste blog

bruidsfotograaf
Trouwen in Brielle

Trouwen in Brielle Ravesteyn Heenvliet Vandaag m...

bruidsfotograaf
Trouwen in Kasteel Dussen

Trouwen in Kasteel Dussen vlak bij Breda Dit enth...

bruidsfotograaf
Trouwen bij Lake House Rotterdam

Trouwen bij Lake House Rotterdam Vandaag gaan we ...