Land Rover Defender 90 camper

De kleine Land Rover camper

Wat doe je als je in Corona tijd niet kan werken omdat de meeste bruiloften worden verzet? Juist! Dan pak je een plan op wat al enige tijd op de plank ligt en verbouw je je Land Rover Defender om tot mini camper.

Sfeervol overnachten

Als fotograaf reis ik regelmatig in binnen- en buitenland, waarbij ik op locatie tot vaak laat moet werken, of juist heel vroeg moet beginnen. Het is dan ook heel prettig als je de nacht er voor of er na kan blijven slapen op locatie.

Hotelkamers zijn vaak ongezellige, sfeerloze hokken en niet altijd in de natuur. Want zeg nou zelf, wat is er heerlijker dan slapen aan zee, of op een natuurcamping.
Omringd door bos en wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes. Daardoor ontstond het idee om mijn Defender 90 om te bouwen tot een persoonlijk en gezellig tentje. Want met wat aanpassingen heb je meer ruimte en opslag dan in een gemiddelde quechua tent 🙂

Land Rover Defender van alle gemakken voorzien

Het ladeblok wat de ruimte tussen mijn wielkasten opvult bergt allerlei keukengerei en pannen, gereedschap, borden en bestek, een kooktoestel en koffieapparaat. Mijn fotogear laat ik nooit in mijn auto liggen, maar op langere reizen zou ik deze hier wel op kunnen bergen, want de lade kan op slot. In de linkerhoek heb ik op de wielkast tot aan de voorstoel een kast gemaakt met een eikenhoutenblad (het oog wil tenslotte ook wat), wasbak en kraan. Vriend Ted (@tedsvwbus) was zo lief me te helpen meten, mee te denken en alles op maat te zagen en ik heb heel wat uurtjes geverfd in mn tuin om alles strak in de lak te krijgen. De schoon- en vuil watertank staan in het meest linker kastje, waardoor ik twee kastjes over houd voor kleding en toiletartikelen en een lampje.

Leuk detail is dat de wasbak van een klein slabakje gemaakt is en dit heb ik vervolgens met epoxy afgewerkt. Middels een dompelpomp met batterijen heb ik stromend water in mijn verblijf. Het was even zoeken naar de juiste slangen in de kleine ruimte, maar met een vijverslang als afvoer werkt het perfect.

Sfeervol genieten in VT Wonen stijl

De vloer is bekleed met Hongaarse visgraat vinyl en een rond sisal kleedje, want sfeer vind ik erg belangrijk om er een huiselijk geheel van te maken. De wanden zijn met Texels wolvilt bekleed. Ik houd van natuurlijke materialen en heb de wanden zelf gestoffeerd.
Met een goede vriendin (@pimpin_byeigenweijs) maakte ik van een matras van de Lidl een zit- en ligkussen in twee delen. Omdat de bijrijderststoel naar voren wordt geklapt om een slaapplaats te creëren voor mijn voetjes is in de holte die dan ontstaat een kussen op maat gemaakt.

Daardoor ontstaat een bed van 195 bij 80 cm breed. Bij het voeteneind wordt ze iets smaller vanwege de cubbybox, maar ik kan jullie verzekeren, het ligt zalig. Het is een 15 cm hoog matras; ik houd van een goed bed. De stof om de kussens is van lederlook stof gemaakt en heeft dezelfde kleur als de greepjes op de kastjes. Voorin heb ik van mijn ipadhouder een tafeltje gemaakt met visgraatvinyl om tijdens mijn verblijf een plantje op te kunnen zetten. Details maken het tenslotte af en knus. Zo zijn ook de alpine raampjes met dit vinyl bekleed.

Donker slapen in de Land Rover Defender

Voor het dakraam en de kleine achterraampjes is van het zelfde visgraatvinyl met zuignappen een constructie bedacht die het licht volledig dempen en voor het grote achterraam is van cabriostof een oprolbaar gordijnsysteem gemaakt wat met magneten bevestigd is aan de stalen deur.

De delen voor de ramen voor zijn in Engeland besteld en hiermee is de mini camper volledig verduisterd. In beide zijramen worden roosters geplaatst voor de nodige ventilatie en doordat het dakraam ook open kan (met hor) is er voldoende luchtcirculatie aanwezig om niet teveel condens te krijgen in de auto. De verlichting langs de plafondranden is dimbaar en werkt op zowel een powerbank als 220 V. De oplaadbare en opvouwbare lamp werkt minimaal een week zonder stroom en geeft erg knus licht.

Wat kussens maken het geheel af. Voor in de voetenbak heb ik nog een krat voor voedsel en met een Nanopresso ben ik in de ochtend voorzien van een heerlijke koffie. Omdat de Defender over een dakrails beschikt zijn er genoeg bevestigingspunten om een en ander aan op te hangen. Zo heb ik boven het wasbakje een spiegel gemaakt en deze kan gewoon blijven hangen tijdens het rijden.

Ik kan meer dan ruim rechtop zitten en een heerlijk boekje lezen op het zitmatras, leunend tegen de wand of de voorstoel, die in de avond naar beneden wordt geklapt tot voeteneind voor mn bed.

Klein reizen in de Land Rover Defender

Wat ik leuk vind aan ‘klein’ reizen is dat alles een vaste plek heeft vanwege de beperkte ruimte. Zo heb ik een opvouwbare loungestoel die in de ruimte naast het ladeblok past onder de leefvloer en een opvouwbare/opklapbare aluminium tafel die in de ruimte achter het ladeblok past, waar ook de losse gordijnen voor de voorruiten zijn opgeborgen.

De kast kan ook overigens eenvoudig worden verwijderd omdat hij met borgmoeren vast zit aan de wand en biedt ruimte voor 3 spijkerbroeken, een driekwartbroek, een korte broek, een vest, een wollen trui, diverse tshirts, bikini, ondergoed en sokken, gympen en flipflops, dus genoeg ruimte om langer op pad te kunnen gaan.

 

Land Rover Defender 90 camperLand Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camperLand Rover Defender 90 camperLand Rover Defender 90 camper Land Rover Defender 90 camper

 

 

Foto’s: Marlies Dekker Fotografie
Ontwerp en styling: Marlies Dekker
Kast bouw: @tedsvwbus
Kast schilderwerk en greepjes: @marliesdekkerfotografie
Bekleding matraskussens: @pimpin_byeigenweijs
Ladesysteem: Frontrunner
Wandstof: Meaningfull crafts
Vinyl: Kwantum
Eiken blad en mdf: Gamma
Wasbak: slabak van de AH
Dompelpomp en kraan: Obelink
Greepjes: leren-handgreep
Bed op maat: lidl (zelf gesneden)
Stof matras/zitkussen: Skai-leer.nl
Stof sierkussens: Yumeko.nl (flanellen kussenhoes op maat gemaakt)
Kleed: Sostrenegrene
Lamp:Lumime
Koffie: Nanopresso

 

Hier nog een leuke foto die een vriendin stuurde… Ninetynight 😉

 

bruidsfotograaf
Bruidsfotograaf Rotterdam, trouwen bij Abel

Trouwen bij Abel Vandaag "trouwen we" bij Abe...